ЂОРЂЕ КОВАЧЕВИЋ В.Д. ДИРЕКТОРА ВРТИЋА „НАША РАДОСТ“

ПРЊАВОР, 8.СЕПТЕМБРА   –  На данашњој сједници Скупштине општине /СО/ Прњавор гласовима одборника који чине нову скупштинску већину дужности директора Дјечијег вртића „Наша радост“ Прњавор смјењена је Слободанка Васић и за в.д. директора именован Ђорђе Ковачевић, који је  раније обављао дужност директора Музичке школе „Константин Бабић“.

Смјени је претходило анонимно писмо које је стигло на адресе начелника општине и предсједника СО у којем неформално Удружење родитеља тражи смјену Васићеве, а које се пред одборницима нашло у скупштинском материјалу данашње сједнице.

Предсједник СО Мирко Буквић каже да само писмо није повод за смјену већ непоштовање одређених процедура приликом запошљавања радника.

“ Оснивач, односно Скупштина општине, мора дати сагласност за запошљавање, што овдје није био случај. Такође није рађено у складу са законом о јавним набавкама, а утврђене су још и друге неправилности”, рекао је Буквић.

Начелник општине Дарко Томаш сматра да је ова скупштинска одлука незаконита и да је досадашња  директорица вртића смјењена како би се ‘намирила’ цијена ДНС-у за подршку новојвећини.

“СДС на овај начин ради против народа, родитеља и интереса дјеце, а све са циљем да одрже скупштинску већину”, рекао је Томаш.

Говорећи о анонимном писму које је стигло раније на његову и адресу предсједника СО  Томаш је устврдио да иза свега стоје ‘два човјека који су уништили Прњавор за вријеме рата’, као и да ће од полиције тражити дас е званично истражи ко је писмо предао у пошту.

Шеф Клуба СДС-а Милан Петровић  оградио се од спорног писма наводећи да он и његов клуб као и одборници скупштинске већине не вјерују у његов садржај.

“Позивам госпођу Васић да поднесе кривичну пријаву или тужбу уколико мисли да смјена није урађена у складу са законом, јер ми ништа не кријемо. Ушли смо у један процес и радимо све по закону”, изјавио је Петровић и додао да не види зашто је ово разрјешење директора другачије од било које друге смјене у јавним установама чији је оснивач Скупштина општине Прњавор.

“Сваки човјек који је именован на неку функцију од стране Скупштине општине мора знати да ће доћи тренутак када ће бити смијењен,  то је сасвим нормално и логично. Сматрам да се не треба дизати никаква помпа око  смјене директорице вртића”, истакао је Петровић.

Шеф Клуба ДНС-аДраган Радић потврдио је да је Ковачевић кадар ове странке, који је раније такође у мандату смијењен са мјеста директора Музичке школе, којом је добро руководио.

“И када је смијењена директорица Народне библиотеке, жена која је била на породиљском боловању,  тада нико није говорио да је то политичка смјена, а ево данас су пуна уста свима политичке смјене” , рекао је Радић.

Он каже да је циљ да вртић настави рад узлазном путањом, да сва дјеца имају једнаке услове за боравак у тој установи, да се прошире садашњи смјештајни капацитети и уведе друга смјена за боравак у овој установи.

На данашњој сједници обављено је и именовање Војиславке Гатарић за в.д. секретара СО Прњавор  и Бојана Суботића за в.д. директора “Дома здравља” Прњавор. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Ukrajinci sa područja opštine Prnjavor organizovali su zabavu u ovom gradu na kojoj su predstavili kulturno-umjetnička dostignuća iz prošle godine i tako nastavili tradiciju dugo oko tri decenije. Predsjednik Saveza nacionalnih ...
Pročitaj
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ВОДОСНАБДЈЕВАЊУ СТОТИЊАК ПОРОДИЦА
ПРЊАВОР, 11. МАРТА  - Начелници општина Прњавор Дарко Томаш и Челинца Момчило Зељковић потписали су данас у Прњавору споразум о реализацији заједничког пројекта водоснабдјевања насеља Горњи Вијачани у општини Прњавор ...
Pročitaj
  Pjesnik Milad Obrenović iz Rogatice pobjednik je ovogodišnjeg Vidovdanskog pjesničkog susreta u Prnjavoru. Obrenović je dobio priznanje za pjesmu "U provaliju istorije". Na konkurs "Svome rodu od Kosova do danas" u proteklih ...
Pročitaj
Jedna od ulica u naselju Ratkovac danas je u skladu sa ranijom odlukom Skupštine opštine Prnjavor dobila naziv po Josifu Stupjaku,koji je u proteklom ratu poginuo kao pripadnik Vojske Republike ...
Pročitaj
УРЕЧЕНО 26 ПОСТХУМНИХ ОДЛИКОВАЊА ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ
ПРЊАВОР, 28. ОКТОБРА   - Изасланик предсједника Републике Српске Слободан Жупљанин уручио је данас у Прњавору породицама 26 погинулих бораца са подручја ове општине постхумна одликовања.Жупљанин каже да не постоји значајнија ...
Pročitaj
UZ MISLI O UKRAJINI NASTAVLJENA TRADICIJA
ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ВОДОСНАБДЈЕВАЊУ СТОТИЊАК ПОРОДИЦА
MILADU OBRENOVIĆU PLAKETA PJESNIČKIH SUSRETA
ULICA SA IMENOM JOSIFA STUPJAKA
УРЕЧЕНО 26 ПОСТХУМНИХ ОДЛИКОВАЊА ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ
Show Buttons
Hide Buttons