ЂОРЂЕ КОВАЧЕВИЋ В.Д. ДИРЕКТОРА ВРТИЋА „НАША РАДОСТ“

ПРЊАВОР, 8.СЕПТЕМБРА   –  На данашњој сједници Скупштине општине /СО/ Прњавор гласовима одборника који чине нову скупштинску већину дужности директора Дјечијег вртића „Наша радост“ Прњавор смјењена је Слободанка Васић и за в.д. директора именован Ђорђе Ковачевић, који је  раније обављао дужност директора Музичке школе „Константин Бабић“.

Смјени је претходило анонимно писмо које је стигло на адресе начелника општине и предсједника СО у којем неформално Удружење родитеља тражи смјену Васићеве, а које се пред одборницима нашло у скупштинском материјалу данашње сједнице.

Предсједник СО Мирко Буквић каже да само писмо није повод за смјену већ непоштовање одређених процедура приликом запошљавања радника.

“ Оснивач, односно Скупштина општине, мора дати сагласност за запошљавање, што овдје није био случај. Такође није рађено у складу са законом о јавним набавкама, а утврђене су још и друге неправилности”, рекао је Буквић.

Начелник општине Дарко Томаш сматра да је ова скупштинска одлука незаконита и да је досадашња  директорица вртића смјењена како би се ‘намирила’ цијена ДНС-у за подршку новојвећини.

“СДС на овај начин ради против народа, родитеља и интереса дјеце, а све са циљем да одрже скупштинску већину”, рекао је Томаш.

Говорећи о анонимном писму које је стигло раније на његову и адресу предсједника СО  Томаш је устврдио да иза свега стоје ‘два човјека који су уништили Прњавор за вријеме рата’, као и да ће од полиције тражити дас е званично истражи ко је писмо предао у пошту.

Шеф Клуба СДС-а Милан Петровић  оградио се од спорног писма наводећи да он и његов клуб као и одборници скупштинске већине не вјерују у његов садржај.

“Позивам госпођу Васић да поднесе кривичну пријаву или тужбу уколико мисли да смјена није урађена у складу са законом, јер ми ништа не кријемо. Ушли смо у један процес и радимо све по закону”, изјавио је Петровић и додао да не види зашто је ово разрјешење директора другачије од било које друге смјене у јавним установама чији је оснивач Скупштина општине Прњавор.

“Сваки човјек који је именован на неку функцију од стране Скупштине општине мора знати да ће доћи тренутак када ће бити смијењен,  то је сасвим нормално и логично. Сматрам да се не треба дизати никаква помпа око  смјене директорице вртића”, истакао је Петровић.

Шеф Клуба ДНС-аДраган Радић потврдио је да је Ковачевић кадар ове странке, који је раније такође у мандату смијењен са мјеста директора Музичке школе, којом је добро руководио.

“И када је смијењена директорица Народне библиотеке, жена која је била на породиљском боловању,  тада нико није говорио да је то политичка смјена, а ево данас су пуна уста свима политичке смјене” , рекао је Радић.

Он каже да је циљ да вртић настави рад узлазном путањом, да сва дјеца имају једнаке услове за боравак у тој установи, да се прошире садашњи смјештајни капацитети и уведе друга смјена за боравак у овој установи.

На данашњој сједници обављено је и именовање Војиславке Гатарић за в.д. секретара СО Прњавор  и Бојана Суботића за в.д. директора “Дома здравља” Прњавор. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
И ДАНАС НА СНАЗИ РЕСТРИКТИВНЕ МЈЕРЕ
ПРЊАВОР, 27.АПРИЛА  - Рестриктивне мјере о раду појединих дјелатности  на подручју општине Прњавор  и данас су на снази, а нова наредба о регулисању рада трговинских, угоститељских и других објеката биће ...
Pročitaj
ЗАРАЖЕНА ЈОШ ЧЕТИРИ МУШКАРЦА, ТРОЈИЦА ХОСПИТАЛИЗОВАНА
ПРЊАВОР, 27. СЕПТЕМБРА  - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистрована су још четири лица заражена вирусом корона, саопштио је Општински штаб за ванредне ситуације.Новозаражени су два старија ...
Pročitaj
ГЛАСАЛО 43 ОДСТО БИРАЧА
ПРЊАВОР, 15. НОВЕМБРА - На подручју општине Прњавор бирачко право искористило је 16.800 гласача или 43 одсто од укупно регистрованих 39. 055 становника са правом гласа, потврдила је  предсједник Општинске изборне ...
Pročitaj
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 15 ИНФИЦИРАНИХ
ПРЊАВОР, 24. НОВЕМБРА  - Двије особе из Прњавора код којих је раније потврђено присуство вируса корона преминуле су у протеклих 24 часа, док је инфекција регистрована код још 15 особа, ...
Pročitaj
ЦВИЈАНОВИЋ: РЈЕШАВАМО ЖИВОТНЕ ПРОБЛЕМЕ ГРАЂАНА
ПРЊАВОР, 19. МАЈА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић данас је у Прњавору уручила кључеве станова за 14 расељених и избјеглих породица, а вриједност зграде која је изграђена у оквиру ...
Pročitaj
И ДАНАС НА СНАЗИ РЕСТРИКТИВНЕ МЈЕРЕ
ЗАРАЖЕНА ЈОШ ЧЕТИРИ МУШКАРЦА, ТРОЈИЦА ХОСПИТАЛИЗОВАНА
ГЛАСАЛО 43 ОДСТО БИРАЧА
ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛИХ, 15 ИНФИЦИРАНИХ
ЦВИЈАНОВИЋ: РЈЕШАВАМО ЖИВОТНЕ ПРОБЛЕМЕ ГРАЂАНА
Show Buttons
Hide Buttons