„ДАСКЕ“ УЧЕСТВОВАЛЕ НА ПОЗОРИШНОЈ РЕВИЈИ

ПРЊАВОР, 16. СЕПТЕМБРА  – Драмска аматерска скупина ентузијаста  „Даске“ Лакташи наступила је синоћ на 7. Позоришној ревији „Прњавор и пријатељи“ са представом  „Ау што је то добар пос’о“ , у режији Огњена Тодоровића , по мотивима текста Мирољуба Недовића – Рикија.

Текст је прилагођен данашњем времену, с промјеном у односу на оригинал што је главни лик умјесто глумца глумица.

Тодоровић истиче да  у представи долазе до изражаја људске борбе да се докаже на шта је човјек спреман како би оправдао квалитет, име, титулу, звање и знање.

„ Прва комедија у ‘Даскама’ послије неколико година паузе, идеалан начин да и у времену у коме тренутно живимо и изазовима са пандемијом насмијемо публику, а заузврат као награду добијемо аплауз“ , рекао је Тодоровић.

Он је подсјетио да је премијера представе била у јуну на фестивалу у Лакташима, потом су наступили у Горњем Милановцу, док је извођење у Прњавору треће по реду.  

„Надам се да ће представа као и све досадашње наставити да живи. У нашем позоришту са старијом групом глумаца имамо у плану  до краја године још једну премијеру, активна је и млађа група. У фебруару ћемо почети припреме за наш 17. Фестивал у Лакташима, а у међувремену ћемо да путујемо и дружимо се“ , рекао је Тодоровић.

Анђела Попадић је за улогу Раде хигијеничарке добила награду за најбољу глумицу  на фестивалу „Таковске цвети“ одржаном у јулу у Горњем Милановцу.

Она каже да је свака улога захтјевна због чега стално ради на усавршавању за шта је стигла и награда, као и да се нада да ће имати прилику да и даље ради и постигне свој глумачки максимум.

И Дуња Вујатовић награђена је у Горњем Милановцу као најбоља млада глумица. У представи има улогу Она, односно ђаволове секретарице.

„Позориште је моја љубав, одмор за душу.  Када након школских обавеза дођем на пробу и станем на сцену дефинитивно најљепши осјећај“ , каже Дуња.

Публика је представи „Ау што је то добар пос’о“ дала оцјену 4.94.

Огњен Тодоровић и глумци из аматерског позоришта  „Даске“ у прњаворском Центру за културу одржали су и драмску радионицу за младе прњаворске глумце.

Позоришна ревија у организацији Драмске сцене Српског просвјетног  и културног друштва/СПКД/ „Просвјета“ Прњавор биће настављена у сриједу, 22. септембра од 20.00 часова када у Прњавору гостује Позориштанце и позориште младих СПКД „Просвјета“ Добој са представом „Мој дом је тамо гдје си ти“.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
Opštinsko Udruženje ratnih vojnih invalida /RVI/ i Odbor RVI pri opštinskoj Boračkoj organizaciji obilježili su danas kroz odvojene aktivnosti 3. decembar - Međunarodni dan lica sa invaliditetom. Predsjednik opštinskog udruženja RVI ...
Pročitaj
U svim pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor,uz prisustvo velikog broja vjernika, jutros su služene Božićne liturgije.   Protonamjesnik Duško Drinić ,arhijerejski namjesnik prnjavorski ,predvodio je bogosluženje u hramu Svetog velikomučenika Georgija ...
Pročitaj
ДО 15. АВГУСТА ФОТО – КОНКУРС “КЊИГУ НА СУНЦЕ”
ПРЊАВОР, 20. ЈУЛА  - Народна библиотека у Прњавору расписала је наградни фото конкурс "Књигу на сунце" с циљем да се подстакну читаоци и љубитељи писане ријечи да на маштовит, креативан ...
Pročitaj
Na području opštine Prnjavor prvim pucnjima u zoru koji su označili tradicionalni čin sječe badnjaka započelo je obilježavanje Badnjeg dana. Prva badnjačka kolona krenula je u 6.00 časova iz Pečeneg Ilove.Nalaganje ...
Pročitaj
U Prnjavoru je danas otkrivena spomen-ploča Cvjetku Popoviću, rodom iz ovog mjesta, jednom od osuđenih učesnika Sarajevskog atetenata po kome, odlukom Skupštine opštine, jedna od gradskih ulica nosi ime. Ovom događaju ...
Pročitaj
OBILJEŽEN DAN LICA SA INVALIDITETOM
SLUŽENE BOŽIĆNE LITURGIJE
ДО 15. АВГУСТА ФОТО – КОНКУРС “КЊИГУ НА
OBILJEŽAVA SE BADNJI DAN
POSTAVLJENA SPOMEN-PLOČA CVJETKU POPOVIĆU
Show Buttons
Hide Buttons