НА МЕМОРИЈАЛУ „СИНИША ПЕУЛИЋ“ 30 ОМЛАДИНСКИХ ЕКИПА

ПРЊАВОР, 3. ОКТОБРА   – На Четвртом међународном меморијалном омладинском турниру „Синиша Пеулић, чији је домаћин Фудбалски клуб /ФК/ „Љубић“ Прњавор учествује 30 екипа из Републике Српске.

Турнир се игра у двије узрасне категорије, дјеца 2012. и 2014. годиште.

Предсједник ФК „Љубић“ Зоран Декет каже да је ово један од најквалитетнијих и најмасовнијих фудбалских турнира у Републици Српској.

„Ове године због епидемиолошких мјера играмо један дан, али с друге стране упркос свему имамо велики одзив екипа. Са нама су,између осталих, и четири екипе бањалучког ‘Борца’, тима у коме је Синиша провео дио своје каријере“ , појаснио је Декет.

Помоћник министра породице, омладине и спорта Марио Ђуран изјавио је новинарима да министарство подржава спортске догађаје у свим општинама Републике Српске који утичу на формирање младих спортиста, спортског начина живота и њиховог даљег развоја.

„Сигурно и у наредном периоду морамо подржавати спортске клубове који окупљају дјецу у мањим срединама, јер су они будућност нашег спорта“, истакао је Ђуран.

Предсједник ФК „Борац“ Бањалука Стојан Малбашић каже да је турнир у Прњавору добро организован, видљиво је улагање у развој младих фудбалера и спортску инфраструктуру.

„Очигледно је да у ‘Љубићу’ иду исправним путем, а резултати ће сигурно доћи у наредном периоду. Данас се овдје окупио велики број дјеце, што би требала да ради и његује свака друга средина“ , рекао је Малбашић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је Синиша Пеулић био велика спортска звијезда у Прњавору и матичном клубу, али и фудбала у РС и БиХ, као и да ова оштина дугује велику захвалност његовој породици за подршку и сав допринос у развоју клуба.

„Последњих година у ‘Љубићу’ се заиста ради озбиљно, одговорно, поштено и резултат таквог рада је и данашњи догађај. Првобитна замисао настала прије 4 – 5 година била је да ово буде  мјесто окупљања младих, нових нараштаја и заиста је тако“ , рекао је Томаш.

Он је захвалио свим екипама које су дошле у Прњавор, а посебно ФК „Борац“ из Бањалуке који је спона и за први тим и млађе селекције клуба из Прњавора, као и ресорном министарству.

„Посебна захвалност и људима који воде клуб, али и родитељима који су заједно направили добру причу којој данас свједочимо“ ,рекао је Томаш.

Турнир је отворио Синишин брат Славен Пеулић који је поручио младим фудбалерима да буду истрајни у спорту који воле, као и да спорт спаја људе, ствара нова и његује стара пријатељства.

Отварању турнира присуствовао је и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.   /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ТОМАШУ  ТРЕЋИ  НАЧЕЛНИЧКИ  МАНДАТ
ПРЊАВОР, 16. НОВЕМБРА - Кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор Дарко Томаш по трећи пут је изабран за начелника ове општине јер је према подацима Централне изборне комисије /ЦИК/  БиХ ...
Pročitaj
Crkvena zvona koja su se u ponoć oglasila na dvije gradske crkve i vatrometi označili su u Prnjavoru početak nove 2015. godine po julijanskom kalendaru. Dočeku su kod hrama Svetog velikomučenika ...
Pročitaj
УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЈЕДНИЦИМА ФОТО – КОНКУРСА
ПРЊАВОР,2. АПРИЛА   - За побједнике фото -  конкурса „Прњавор – мој град“ Марију Милошевић, Бошка Хргића, Ивану Радановић и Жељана Ђукића данас је у сали Скупштине општине уприличен пријем на ...
Pročitaj
  Doček pravoslavne Nove godine u Prnjavoru večeras će biti organizovan u portama dvije gradske crkve. Proslava kod crkve Svetog velikomučenika Georgija ,koju organizuju Srpska pravoslavna crkvena opština Prnjavor i Svetosavska omladinska ...
Pročitaj
НОВОЗАРАЖЕНА ЖЕНА НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ-у
ПРЊАВОР, 3. ОКТОБРА  - У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор присуство вируса корона потврђено је код старије жене која је хоспитализована у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске ...
Pročitaj
ТОМАШУ ТРЕЋИ НАЧЕЛНИЧКИ МАНДАТ
SLUŽENI MOLEBANI ZA SREĆNU 2015. GODINU
УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ПОБЈЕДНИЦИМА ФОТО – КОНКУРСА
DOČEK U CRKVENIM PORTAMA
НОВОЗАРАЖЕНА ЖЕНА НА ЛИЈЕЧЕЊУ У УКЦ-у
Show Buttons
Hide Buttons