У ПРОЈЕКТЕ МЛАДИХ У ОВОЈ ГОДИНИ УЛОЖЕНО ОКО 27.000 KM

ПРЊАВОР, 5. НОВЕМБРА   – Омладинска банка у Прњавору ове године је уз финансијску подршку Фондације „Мозаик“ и општине Прњавор  са око 27.000 КМ подржала девет пројеката и један микробизнис младих људи са подручја ове локалне заједнице.

Координатор Омладинске банке Прњавор Дајана Башић данас је на промоцији резултата пројекта одржаној у Центру за културу прецизирала да је укупна вриједност реализованих пројеката 25.332 КМ, а један регистровани микробизнис подржан је са 2.000 КМ.

„Драго нам је да су млади људи добили прилику да реализују своје идеје, а сигурни смо да ће идућа година бити још успјешнија“ , каже Башићева.

Директор програма Омладинске банке Фондације „Мозаик“ Жељко Пауковић у изјави новинарима подсјетио је да ова фондација заједно са 52 општине у БиХ подржава и развија исто толико локалних Омладинских банака.

„Ми смо ове године кроз програм подржали 605 пројеката младих људи у укупној вриједности од око 1.300.000 КМ и 92 микробизниса од којих је 81 регистрован“ , истакао је он.

Пауковић каже да му је драго што кроз програм Омладинске банке млади могу развијати своје пројекте у складу са потребама локалне заједнице, али и што свих 340 чланова у Одборима 52 Омладинске банке могу доносити одлуке који ће пројекти и микробизниси бити подржани.

„Осим активизма млади људи имају прилику да се њихове пословне идеје региструју као комерцијална пољопривредна газдинства, самостална предузетништва или дјелатности, имају прилику бити активни и остати у родном граду“ , рекао је Пауковић.

Он је додао да се кандидовани пројекти могу односити, између осталог, и на едукацију, уређење спортских и дјечијих игралишта, област културе, односно све што млади људи као неформални чланови својих група могу реализовати.

Пауковић је напоменуо да Омладинска банка превасходну помоћ пружа пројектима који се реализују у руралним срединама.

Давид Јокић из Велике Илове покренуо јемикробизнис у производњи младог сира, а средства добијена од Омладинске банке уложио је у опрему за вакумирање, односно чување и паковање сира.

„Планирам да мини сирану покренем крајем овог мјесеца, објекат је раније направљен, а тренутно радим на набавци потребне опреме“ , каже Јокић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш честитајући свим младим људима који су учествовали у досадашњем дијелу пројекта рекао је да су врата општине отворена свима који имају идеје корисне за младе и локалну заједницу.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ДВА НОВОЗАРАЖЕНА КОРИСНИЦИ  ДЕРВЕНТСКОГ ДОМА ЗА СТАРЕ
ПРЊАВОР, 4.МАЈА  - Два новозаражена лица из Прњавора већ дужи временски период корисници су Дома за његу старијих лица у Дервенти и од почетка пандемије нису остваривали контакте са грађанима ...
Pročitaj
ORGANIZOVAN DOČEK U CRKVENIM PORTAMA U PRNJAVORU I SLATINI
Na području opštine Prnjavor doček pravoslavne Nove godine bio je organizovan u portama hramova Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru i Svetog Save u naselju Slatina.U obje gradske crkve služeni su ...
Pročitaj
УСПОСТАВЉА СЕ И ТРЕЋИ КАРАНТИН, ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА ТРИ ЛИЦА
ПРЊАВОР,6. АПРИЛА  - Општински штаба за ванредне ситуације у Прњавору донио је данас одлуку да се на локацији Ловачког дома у Спортско - рекреативном центру„Борик” успостави још један локални карантин ...
Pročitaj
Članovi Tekvondo kluba "Prnjavor" osvojili su dvije zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju na Međunarodnom turniru održanom u Velenju, u Sloveniji. Najbolji rezultat ostvarila je Jovana NJegovan, koja je u ...
Pročitaj
“МГ МИНД” ЧИСТИ  КАНАЛЕ, ИЗЛОВ РИБЕ У ОКТОБРУ
ПРЊАВОР, 27.АВГУСТА -  Одбора повјерилаца стечајног дужника предузећа “Рибњак” Прњавор изабрало је као понуђача са најбољим условима "МГ Минд" из Прњавора да чисти канале рибњака, потврдила је јутрос Срни стечајни ...
Pročitaj
ДВА НОВОЗАРАЖЕНА КОРИСНИЦИ ДЕРВЕНТСКОГ ДОМА ЗА СТАРЕ
ORGANIZOVAN DOČEK U CRKVENIM PORTAMA U PRNJAVORU I
УСПОСТАВЉА СЕ И ТРЕЋИ КАРАНТИН, ПОЛИЦИЈА САНКЦИОНИСАЛА ТРИ
OSAM MEDALJA SA TURNIRA U SLOVENIJI
“МГ МИНД” ЧИСТИ КАНАЛЕ, ИЗЛОВ РИБЕ У
Show Buttons
Hide Buttons