KAMIONI PODIZVOĐAČA RADOVA I DALJE MIRUJU

Oko 120 kamiona podizvođača radova na izgradnji auto-puta Doboj-Banjaluka,dionica koja prolazi kroz Prnjavor,drugi dan stoje jer su predstavnici prevoznika nezadovoljni ekonomskom opravdanošću rada,potvrdio je predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni prevoz RS Nikola Grbić.

Grbić je ,nakon sastanka kojem su u Prnjavoru prisustvovali predstavnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka,prevoznika,vlasti opštine Prnjavor i mještana koji žive u zoni izgradnje auto-puta ,rekao da je ukazano na niz nepravilnosti ,u čijoj je osnovi,problem sa pretovarenim kamiona ,od čak 20 tona nosivosti.

“Naš stav je da ćemo nastaviti da radimo auto-put ,ali samo u zakonskim okvirima. Tražimo od investitora radova odluku da naši kamioni ne mogu da tovare više od 25 tona i da se u tu cijenu uklopimo,jer sve dok se to ne desi naši kamioni se neće pokrenuti.“ istakao je Grbić.

On je rekao da podizvođači radova očekuju razgovor sa predstavnicima makedonskog “Granita“ i rješenje novonastale situacije.

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/Banjaluka Mladen Marić kaže da je cilj prisustva policije današnjem sastanku bio da se razmotri bezbjednosni aspekt i trenutno stanje na području opštine Prnjavoru,odnosno mjesnih zajednica koje gravitiraju zoni izvođenja radova na auto-putu.

“Iznijeli smo svoje viđenje isključivo u pogledu bezbjednosti i apelovali na sve subjekte koji su uključeni u ovaj proces da sve probleme riješe na način koji ne može dovesti do dalje eskalacije i ugrožavanja bezbjednosti.Policija Republike Srpske,CJB i nadležna Policijska stanica ni u kom slučaju neće dozvoliti da bilo čija,posebno lična,a nakon toga i imovinska bezbjednost ,bude ugrožena nesmotrenim postupcima sa bilo koje strane.“ istakao je Marić.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić pozvao je izvođača radova da obustavi aktivnosti dok zvanično ne počne građevinska sezona.

“Tražimo i da se pored opštinske inspekcije u kontrolu pretovara i bezbjednosti uključi i policija,kao i da izvođač radova nadoknadi svu pričinjenu štetu na putnoj infrastrukturi.“ rekao je Gatarić.

Za nedjelju,02.marta najavljen je zbor građana Donjih Vijačana,Gornjih Vijačana, Šarinaca,Gornje Mravice,Donje Mravice,Kremne i Drenove na kojem će biti riječi o problematici održavanja lokalnih puteva i opšte bezbjednosti stanovništva ovog dijela prnjavorske opštine.(kraj)/ts/
 

PROČITAJTE JOŠ
Opštinska komisija za sprovođenje referenduma u Prnjavoru spremna je za izjašnjavanje stanovnika o Danu Republike Srpske u nedjelju, 25. septembra. "Pravo da izađu na referendum imaju svi stanovnici Prnjavora koji ...
Pročitaj
НОВОЗАРАЖЕНА ТРОЈИЦА МУШКАРАЦА
ПРЊАВОР, 21. ЈУЛА -  На подручју општине Прњавор у протекла 72 часа регистрована су три нова случаја заразе вирусом корона, потврђено је из општинског Штаба за ванредне ситуације.У саопштењу након телефонске ...
Pročitaj
СЛУЖЕН МОЛЕБАН ПОДРШКЕ ЦРКВИ И НАРОДУ У ЦРНОЈ ГОРИ
ПРЊАВОР, 8. МАРТА - Свештенство Српске православне цркве /СПЦ/ у Прњавору служило је вечерас у Храму Светог великомученика Георгија молебни канон Пресветој Богородици као вид подршке православној цркви и вјерујућем ...
Pročitaj
ПЕТОРО ЗАРАЖЕНО ВИРУСОМ КОРОНА
ПРЊАВОР, 17. АВГУСТА - На подручју општине Прњавор у протекла 24 часа регистровано је још пет лица заражених вирусом корона, а већина их се епидемиолошки повезује за претходне случајеве ...
Pročitaj
SVE SPREMNO ZA IZJAŠNJAVANJE O DANU REPUBLIKE
НОВОЗАРАЖЕНА ТРОЈИЦА МУШКАРАЦА
СЛУЖЕН МОЛЕБАН ПОДРШКЕ ЦРКВИ И НАРОДУ У ЦРНОЈ
ПЕТОРО ЗАРАЖЕНО ВИРУСОМ КОРОНА
NOVI SMS SERVIS

Show Buttons
Hide Buttons