USKORO 10 NOVIH KUĆA ZA ROMSKE PORODICE

Za deset romskih porodica sa područja Prnjavora polovinom aprila trebalo bi da počne gradnja kuća, ukupne vrijednosti oko 253.000 KM, najavio je predsjednik prnjavorskog Udruženja Roma Nenad Mirković.
Mirković je rekao da će projekat izgradnje 10 kuća realizovati opštinsko Udruženje Roma u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Karitas”.

Povodom Svjetskog dana Roma Mirković je ukazao na probleme sa kojima se suočava ova nacionalna manjina, istakavši da je u proteklih nekoliko godina dosta urađeno, posebno na stambenom zbrinjavanju.

“Za jednu porodicu obezbijeđen je kontejner za stanovanje, a u saradnji sa Švedskom međunarodnom agencijom za razvoj kuće za šest višečlanih porodica”, naveo je Mirković.

On je podsjetio da su ranije zaposlene tri Romkinje i jedan Rom, a da su ove godine aplicirali za još četvoro Roma.

Predsjednik Udruženja “Romska djevojka” u Prnjavoru Snježana Mirković istakla je da se problemi Roma na području ove opštine rješavaju postepeno i da mogu biti zadovoljni odnosom lokalne zajednice.

“Naša djeca završavaju osnovnu i srednju školu, a pri pronalasku posla problem je isti kao i kod svih ljudi u BiH, jer je velika ekonomska kriza. Romi imaju zdravstveno osiguranje preko Biroa za zapošljavanje”, navela je Mirkovićeva.

Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić ukazao je na dobar odnos između Roma i opštinske vlasti i zajedničko učešće u mnogim projektima.

“Kreiramo zajednicu koja odiše multietničnošću i multikulturalnošću, što je jedna od najvećih vrijednosti modernog društva”, rekao je Gatarić.

Na području opštine Prnjavor živi stotinjak Roma. /kraj/ts/ 

PROČITAJTE JOŠ
BIRALIŠTA ZATVORENA , IZLAZNOST 46, 62 ODSTO
Na području opštine Prnjavor na opštim izborima glasalo je 46, 62 odsto birača ili 18. 270 od ukupno registrovanih 39. 129 birača, potvrđeno je Srni u Opštinskoj izbornoj komisiji /OIK/. Prema ...
Pročitaj
Članovi Tekvondo kluba "Prnjavor" osvojili su dvije zlatne, pet srebrnih i jednu bronzanu medalju na Međunarodnom turniru održanom u Velenju, u Sloveniji. Najbolji rezultat ostvarila je Jovana NJegovan, koja je u ...
Pročitaj
ТРИ ПРИВРЕДНА СУБЈЕКТА НИСУ ПОШТОВАЛА ЗАБРАНУ РАДА НА ПРАЗНИК
ПРЊАВОР, 10. МАЈА  - Три привредна субјекта на подручју општине Прњавор на Дан побједе над фашизмом нису поштовала наредбу о забрани рада на републички празник, утврдили су општински инспектори и ...
Pročitaj
Kandidatske liste SNSD-a i SDS-a za odbornike u Skupštini opštine Prnjavor dobile su najviše glasova na osnovu obrađenih podataka sa 54 biračka mjesta,objavila je  Centralna izborna komisija/CIK/ BiH .   Prema ovim ...
Pročitaj
НАЈСЛУШАНИЈИ РАДИО У БиХ
Хвала што нас подржавате, слушате и пратитеВаш "Радио Љубић"
Pročitaj
BIRALIŠTA ZATVORENA , IZLAZNOST 46, 62 ODSTO
OSAM MEDALJA SA TURNIRA U SLOVENIJI
ТРИ ПРИВРЕДНА СУБЈЕКТА НИСУ ПОШТОВАЛА ЗАБРАНУ РАДА НА
ZA ODBORNIČKA MJESTA NAJVIŠE GLASOVA DOBILI SNSD I
НАЈСЛУШАНИЈИ РАДИО У БиХ

Show Buttons
Hide Buttons