ТОМАШ И МЛАДИ ОДБОРНИЦИ ГОВОРИЛИ О ПОЛИТИЧКИМ ИСКУСТВИМА

ПРЊАВОР, 23. МАЈА   – Начелник општине Прњавор Дарко Томаш и одборници у Скупштини општине Милан Радуловић и Ђорђе Прерадовић данас су на форуму у организацији Омладинског центра Прњавор говорили о политичком искуству, креирању локалне омладинске политике и другим темама које обухватају ангажовање младих у политици.

Томаш, који се политиком активно бави од своје 28 године када је изабран и за први начелнички мандат, рекао је у изјави новинарима да млади који се одлуче на политички ангажман требају градити подршку, каријеру и будућност на својим идејама.

“Политика је незаобилазан фактор јер се одређене пословне одлуке доносе или подршку добијају управо из политике. Интересна сфера младих треба првенствено бити мотивисана на идејама, а не на личним интересима” , рекао је Томаш.

Он је додао да локална власт даје подршку Омладинском центру на идејама и свим активностима које спроводе, што је видљиво кроз финансијска издвајања за ову намјену, али и присуство представника општинских органа управе на свим догађајима које организују.

Одборник Милан Радуловић каже да млади који се желе активно бавити политиком требају бити позитивни , отворени за сарадњу и на располагању свим суграђанима, док Ђорђе Прерадовић сматра да је најбоље слиједити и у Скупштини чврсто заступати своје идеје и ставове.

Предсједник Омладинског центра Прњавор Дајана Башић каже да активирање младих у политици иде тешко, јер губе повјерење, иду мањом линијом отпора и сматрају да је много једноставније отићи у другу средину.

“Ми смо ту да укажемо да постоји прилика за младе и у нашој земљи, а да уколико она у датом моменту не постоји можемо је сами креирати и створити. Млади морају преузети иницијативу јер могу много урадити” , каже Башићева.

Данашњем форуму у Прњавору присуствовала је и пројектни менаџер програма “4УМ” у БиХ Џенана Шабић – Хамидовић која је напоменула да се у протекле четири године у БиХ доста радило на јачању омладинског сектора и њиховог активизма у локалним заједницама.

Она истиче да су млади у БиХ заинтересовани да буду дио процеса доношења одлука на локалном нивоу, желе да се чује њихов став, да организују разговоре са представницима локалних заједница.

“Ми смо ту да их подржимо, интензивно смо радили са младим људима и представницима локалних заједница да видимо шта је заиста потребно. Има много младих људи и њихових група широм Републике Српске које смо подржали и који су активни” , рекла је она.

Пројекат “4УМ” имплементира Међународна организација за миграције, а финансира Аустријска развојна агенција. /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ОПШТИНА ДАРОВАЛА  71 БЕБУ СА ПО 500 КМ
ПРЊАВОР, 8. ЈУЛА  -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за 69 породица са подручја општине које су поднијеле захтјев за накнаду поводом рођења дјетета и за ...
Pročitaj
ПРИЈЕМ ЗА ЈЕЛЕНУ ГАЈИЋ СЕНИОРСКУ РЕКОРДЕРКУ СРПСКЕ
ПРЊАВОР,6. МАЈА  - Начелник општине Дарко Томаш уприличио је пријем за атлетичарку Јелену Гајић из Прњавора која је прије неколико дана на Међународном атлетском митингу у Бару оборила сениорски рекорд ...
Pročitaj
БАЊА КУЛАШИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА КОРИШТЕЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА
ПРЊАВОР, 13. ЈУЛА   - Извршни директор Бање Кулаши Далибор Дринић каже да је од почетка мјесеца до данас у овом здравствено– туристичком центру  искориштено 66 туристичких ваучера  у вриједности од ...
Pročitaj
ПРИРЕДБЕ  ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЧИЋИМА
ПРЊАВОР, 8. ЈУНА /СРНА/ - Ученици првих разреда двије градске основне школе,  „Бранко Ћопић“ и „Никола Тесла“ ,  извели су данас пригодане приредбе добродошлице ученицима који од септембра по први ...
Pročitaj
ЖАНА БУТУЛИЈА – С ЉУБАВЉУ ЖИВИМ УЧИТЕЉСКИ ПОЗИВ
Магистар разредне наставе Жана Бутулија прве учитељске дане провела је у подручној школи у Просјеку, општина Прњавор. Након једне деценије животни пут је доводи у бањалучку Основну школу „Георги Стојков ...
Pročitaj
ОПШТИНА ДАРОВАЛА 71 БЕБУ СА ПО 500
ПРИЈЕМ ЗА ЈЕЛЕНУ ГАЈИЋ СЕНИОРСКУ РЕКОРДЕРКУ СРПСКЕ
БАЊА КУЛАШИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА КОРИШТЕЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА
ПРИРЕДБЕ ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЧИЋИМА
ЖАНА БУТУЛИЈА – С ЉУБАВЉУ ЖИВИМ УЧИТЕЉСКИ ПОЗИВ
Show Buttons
Hide Buttons