ОДРЖАН ДЈЕЧИЈИ МАСКЕНБАЛ

ПРЊАВОР, 26. ЈУНА   – У Прњавору је у организацији Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/  „Просвјета“ одржан маскенбал за дјецу.

Малишани из свих прњаворских вртића и ученици појединих одјељења основних школа окупили су се у парку код Дома културе, шетњом главном градском улицом поздравили суграђане и уприличили велику  дјечију забаву у парку „Љубав, вјера, нада“.

Умјетнички руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић каже да су изузетно срећни што након двогодишње паузе због пандемије вируса корона имају прилику да најмлађе суграђане усреће на необичан, креативан, умјетнички начин.

„Драмска сцена као носилац позоришне умјетности у нашем граду жели да поред позоришних представа промовише умјетност стваралаштва уопште и породични, заједнички рад са малишанима. Жеља нам је да мотивишемо младе суграђане да стварају, буду креативни и да се не устручавају показати таленат који посједују“  , каже Радоњићева .

Она наглашава да се дјеци мора дати прилика  да се играју, а постајући одређени лик и мијењајући га из игре у игру развијају своју креативност и машту.

„Маскенбал је одлична прилика да дијете проживи једну личност коју воли, обожава, а нема прилику да то искаже у свакодневном животу. Данас ништа није било чудно, необично или претјерано“ , рекла је Радоњићева.

Радоњићева се захвалила привредницима који су као вид награде малишанима за најуспјешније маске донирали ваучер за своје услуге или властите производе, Дому здравља који је обезбиједио дежурну докторску екипу, општини Прњавор за подршку кроз грант за пројекте из области културе и породици Врховац која је омогућила да Прњавор добије уређен градски парк са садржајима за дјецу, породицу, али и умјетнике.

Учеснике маскенбала поздравио је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је рекао да су у вријеме када младима недостаје иновативности маскенбал и слични догађаји подстицај да откривају скривене таленте и развијају креативност.  

Он је похвалио сав досадашњи рад и ангажованост „Просвјетине“ Драмске сцене.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ 13. БАЈК ФЕСТ
ПРЊАВОР, 3. ЈУНА  - Након двогодишње паузе због пандемије вируса корона Мото клуб /МК/ „Прњавор07“ овог викенда је домаћин 13. „Бајк феста“ који ће бити одржан у Спортско –рекреативном центру ...
Pročitaj
ДЕСЕТОРО ТЕКВОНДОИСТА ИЗ СРПСКЕ  ОД СУТРА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ
ПРЊАВОР, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Десеторо теквондо бораца из Републике Српске учествоваће у саставу репрезентације БиХ на Европском теквондо првенству за јуниоре и сениоре које сутра почиње  у Поречу.Како је ...
Pročitaj
ЖАНА БУТУЛИЈА – С ЉУБАВЉУ ЖИВИМ УЧИТЕЉСКИ ПОЗИВ
Магистар разредне наставе Жана Бутулија прве учитељске дане провела је у подручној школи у Просјеку, општина Прњавор. Након једне деценије животни пут је доводи у бањалучку Основну школу „Георги Стојков ...
Pročitaj
ВИЈЕНЦИ И СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ
ПРЊАВОР, 9. МАЈА  - Општинска организација СУБНОР-а Прњавор обиљежила је Дан побједе над фашизмом полагањем вијенаца код спомен- биста четири народна хероја НОР-а са подручја општине Прњавор, спомен-обиљежја палим борцима ...
Pročitaj
ШИКАНИЋ: МЛАДИ МОРАЈУ ПОЗНАВАТИ ИСТОРИЈУ
ПРЊАВОР, 12. МАЈА   - У Прњавору су данас у организацији Мјесне борачке организације служени парастос и положени вијенци на Споменик јунацима града за 71 борца Војске Републике Српске, од ...
Pročitaj
ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ 13. БАЈК ФЕСТ
ДЕСЕТОРО ТЕКВОНДОИСТА ИЗ СРПСКЕ ОД СУТРА НА
ЖАНА БУТУЛИЈА – С ЉУБАВЉУ ЖИВИМ УЧИТЕЉСКИ ПОЗИВ
ВИЈЕНЦИ И СЈЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ
ШИКАНИЋ: МЛАДИ МОРАЈУ ПОЗНАВАТИ ИСТОРИЈУ
Show Buttons
Hide Buttons