ОДРЖАН ДЈЕЧИЈИ МАСКЕНБАЛ

ПРЊАВОР, 26. ЈУНА   – У Прњавору је у организацији Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/  „Просвјета“ одржан маскенбал за дјецу.

Малишани из свих прњаворских вртића и ученици појединих одјељења основних школа окупили су се у парку код Дома културе, шетњом главном градском улицом поздравили суграђане и уприличили велику  дјечију забаву у парку „Љубав, вјера, нада“.

Умјетнички руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић каже да су изузетно срећни што након двогодишње паузе због пандемије вируса корона имају прилику да најмлађе суграђане усреће на необичан, креативан, умјетнички начин.

„Драмска сцена као носилац позоришне умјетности у нашем граду жели да поред позоришних представа промовише умјетност стваралаштва уопште и породични, заједнички рад са малишанима. Жеља нам је да мотивишемо младе суграђане да стварају, буду креативни и да се не устручавају показати таленат који посједују“  , каже Радоњићева .

Она наглашава да се дјеци мора дати прилика  да се играју, а постајући одређени лик и мијењајући га из игре у игру развијају своју креативност и машту.

„Маскенбал је одлична прилика да дијете проживи једну личност коју воли, обожава, а нема прилику да то искаже у свакодневном животу. Данас ништа није било чудно, необично или претјерано“ , рекла је Радоњићева.

Радоњићева се захвалила привредницима који су као вид награде малишанима за најуспјешније маске донирали ваучер за своје услуге или властите производе, Дому здравља који је обезбиједио дежурну докторску екипу, општини Прњавор за подршку кроз грант за пројекте из области културе и породици Врховац која је омогућила да Прњавор добије уређен градски парк са садржајима за дјецу, породицу, али и умјетнике.

Учеснике маскенбала поздравио је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је рекао да су у вријеме када младима недостаје иновативности маскенбал и слични догађаји подстицај да откривају скривене таленте и развијају креативност.  

Он је похвалио сав досадашњи рад и ангажованост „Просвјетине“ Драмске сцене.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ДО 20 . ЈУНА ПРИЈАВЕ ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ
ПРЊАВОР, 4. ЈУНА   - Општина Прњавор и ове године организује избор најуређенијег дворишта, а право учешћа имају сва правна и физичка лица са подручја ове локалне заједнице.Такмичење је организовано у ...
Pročitaj
ДОЈАВЕ О БОМБАМА И У ШКОЛАМА У ПРЊАВОРУ
ПРЊАВОР, 1. ЈУНА /СРНА/ - На мејлове Оосновних школа “Никола Тесла” и “Бранко Ћопић”у Прњавору, Гимназије Прњавор и  Центра средњих школа /ЦСШ/ “ИВо Андрић” Прњавор стигле су дојаве о постављеним ...
Pročitaj
НА ПРВЕНСТВУ СРПСКЕ 12 КЛУБОВА
ПРЊАВОР, 14. МАЈА  - На 23. Теквондо првенству Републике Српске које се данас одржава у Прњавору учествује 12 клубова из девет градова Српске, а такмичења се одвијају у двије дисциплине ...
Pročitaj
ПРЊАВОР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ПАРК, ШТРПЦИ ВОДОВОД
ПРЊАВОР, 5. ЈУЛА  -  У Прњавору је данас потписан уговор о изградњи новог градског парка у Улици Вељка Миланковића и пројекта водоснабдјевања у Штрпцима.Уговор су потписали начелник општине Прњавор Дарко Томаш ...
Pročitaj
ОКУПЉАЊЕ ПРВОГ БАТАЉОНА НАКОН 30 ГОДИНА
ПРЊАВОР, 16. ОКТОБРА   - Поводом 30 година од мобилизације и формирања Првог батаљона Лаке пјешадијске бригаде /ЛПБ/ Прњавор некадашњи борци окупили су се данас код Споменика јунацима града гдје је ...
Pročitaj
ДО 20 . ЈУНА ПРИЈАВЕ ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ
ДОЈАВЕ О БОМБАМА И У ШКОЛАМА У ПРЊАВОРУ
НА ПРВЕНСТВУ СРПСКЕ 12 КЛУБОВА
ПРЊАВОР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ПАРК, ШТРПЦИ ВОДОВОД
ОКУПЉАЊЕ ПРВОГ БАТАЉОНА НАКОН 30 ГОДИНА
Show Buttons
Hide Buttons