ОДРЖАН ДЈЕЧИЈИ МАСКЕНБАЛ

ПРЊАВОР, 26. ЈУНА   – У Прњавору је у организацији Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/  „Просвјета“ одржан маскенбал за дјецу.

Малишани из свих прњаворских вртића и ученици појединих одјељења основних школа окупили су се у парку код Дома културе, шетњом главном градском улицом поздравили суграђане и уприличили велику  дјечију забаву у парку „Љубав, вјера, нада“.

Умјетнички руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић каже да су изузетно срећни што након двогодишње паузе због пандемије вируса корона имају прилику да најмлађе суграђане усреће на необичан, креативан, умјетнички начин.

„Драмска сцена као носилац позоришне умјетности у нашем граду жели да поред позоришних представа промовише умјетност стваралаштва уопште и породични, заједнички рад са малишанима. Жеља нам је да мотивишемо младе суграђане да стварају, буду креативни и да се не устручавају показати таленат који посједују“  , каже Радоњићева .

Она наглашава да се дјеци мора дати прилика  да се играју, а постајући одређени лик и мијењајући га из игре у игру развијају своју креативност и машту.

„Маскенбал је одлична прилика да дијете проживи једну личност коју воли, обожава, а нема прилику да то искаже у свакодневном животу. Данас ништа није било чудно, необично или претјерано“ , рекла је Радоњићева.

Радоњићева се захвалила привредницима који су као вид награде малишанима за најуспјешније маске донирали ваучер за своје услуге или властите производе, Дому здравља који је обезбиједио дежурну докторску екипу, општини Прњавор за подршку кроз грант за пројекте из области културе и породици Врховац која је омогућила да Прњавор добије уређен градски парк са садржајима за дјецу, породицу, али и умјетнике.

Учеснике маскенбала поздравио је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је рекао да су у вријеме када младима недостаје иновативности маскенбал и слични догађаји подстицај да откривају скривене таленте и развијају креативност.  

Он је похвалио сав досадашњи рад и ангажованост „Просвјетине“ Драмске сцене.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПРЊАВОРСКИ „ГРАДИП“ РАДИ НА УРЕЂЕЊУ НАЈСТАРИЈЕ ГРАДСКЕ УЛИЦЕ
ПРЊАВОР, 4. ЈУЛА   - Грађевинско предузеће /ГП/ „Градип“ из Прњавора изабрано је за извођача радова на реконструкцији најстарије и најфреквентније градске улице, а укупна вриједност радова је 1.891.350 КМ.Начелник општине ...
Pročitaj
ОПШТИНА ДАРОВАЛА  71 БЕБУ СА ПО 500 КМ
ПРЊАВОР, 8. ЈУЛА  -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за 69 породица са подручја општине које су поднијеле захтјев за накнаду поводом рођења дјетета и за ...
Pročitaj
ОШ „Никола Тесла“ – СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ
ПРЊАВОР, 1. ЈУНА /СРНА/ -  У Основној школи „Никола Тесла“ у Прњавору културно – умјетничким програмом који су припремили ученици и наставници обиљежен је Дан ученичких постигнућа.Иако су дојаве о ...
Pročitaj
ТОМАШ: ОПШТИНА ОБЕЗБЈЕЂУЈЕ КЊИГЕ ЗА 1.268 ОСНОВАЦА
ПРЊАВОР, 28. АПРИЛА  - Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је данас да ће ова локална заједница набавити уџбенике за наредну школску годину за 1.268 ученика основних школа са подручја ...
Pročitaj
ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ГРОБЉАНСКЕ КАПЕЛЕ
ПРЊАВОР, 5. ЈУНА   - Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем уз саслужење више свештеника и ђакона обавио је данас молитвени чин освећења темеља гробљанске капеле у новом гробљу у Прњавору.Владика Јефрем ...
Pročitaj
ПРЊАВОРСКИ „ГРАДИП“ РАДИ НА УРЕЂЕЊУ НАЈСТАРИЈЕ ГРАДСКЕ УЛИЦЕ
ОПШТИНА ДАРОВАЛА 71 БЕБУ СА ПО 500
ОШ „Никола Тесла“ – СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ
ТОМАШ: ОПШТИНА ОБЕЗБЈЕЂУЈЕ КЊИГЕ ЗА 1.268 ОСНОВАЦА
ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ГРОБЉАНСКЕ КАПЕЛЕ
Show Buttons
Hide Buttons