ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ГРОБЉАНСКЕ КАПЕЛЕ

ПРЊАВОР, 5. ЈУНА   – Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем уз саслужење више свештеника и ђакона обавио је данас молитвени чин освећења темеља гробљанске капеле у новом гробљу у Прњавору.

Владика Јефрем  је у обраћању окупљеним вјерницима рекао да свако вријеме било добро или лоше чине људи, који требају чинити добра дјела.

„Ово су наша времена, зато не требамо чекати него сада радити шта умијемо и знамо и са надом гледати унапријед. Порука је јасна ово је наша земља, наши преци  су је крчили, обрадили, чували, одбранили и нама предали, а ми смо дужни да је унапређујемо“, поручио је владика.

Он каже да се осим за овоземаљску отаџбину сваки човјек својим чињењем треба борити и за небеску отаџбину, за вјечно Царство Божије.

„Знамо да цијенимо овоземаљски живот и сва добра која нам Господ даје у овом животу, али ипак знамо да кроз овај живот пролазимо као путници  да бисмо дошли до вјечног живота. Треба да се боримо и молимо да нам сваки дан буде користан, и нама и онима који ће доћи послије нас“ , рекао је владика.

Он се захвалио и куму темеља Милану Лебурићу, познатом привреднику из Прњавора,  на доприносу у изградњи овог вјерског објекта, а благослов упутио свим вјерницима.

„Нека Бог да здравље, слогу у кући, напредак  у мјесту гдје живите, да све буде срећно, напредно и благословено“ , поручио је владика Јефрем.

Архијерејски намјесник прњаворски Душко Дринић каже да ће наког данашњег освећења темеља и уз благослов добијен од владике Јефрема бити настављено са радовима на капели посвећеној Светом апостолу и јеванђелисти Марку .

„ Надамо се да ћемо до краја године храм са пратећим садржајем ставити под кров, а почетком наредне године наставити са радовима на уређењу. Ово је граду пријеко потребан објекат, дуго се о овоме прича, а сада су се створили услови да се храм и објекат гради“ , рекао је протојереј ставрофор Дринић.

Он је упутио ријечи захвалности суграђанима и општини Прњавор који су дали допринос у досадашњим радовима, куму темеља, а уједно позвао остале парохијане да се у складу са могућностима придруже акцији како би капела што прије била стављена у функцију.    /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ЈОВАНА И КРИСТИНА СЕНИОРСКЕ ПРВАКИЊЕ
ПРЊАВОР, 26. ЈУНА  - Дванестогодишња Јована Радуловић, чланица Атлетског клуба /АК/ "Прњавор"направила је нови спортски подвиг освојивши прво мјесто у главној сениорској трци на 5.000 метара у Модричи. Тренер клуба ...
Pročitaj
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПЕТ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА
ПРЊАВОР, 21. АПРИЛА  - У Прњавору су  данас  потписани уговори са пет повратничких породица којима ће у току ове године у оквиру пројекта Саудијског фонда за развој по систему „кључ ...
Pročitaj
ОО ЦК : ЗА ГРАЂАНЕ БЕСПЛАТНО МЈЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА У КРВИ
ПРЊАВОР, 12. МАЈА   - Општинска организација Црвеног крста /ОО ЦК/ Прњавор данас је на градском тргу поводом обиљежавања Недјеље Црвеног крста организовала бесплатно мјерење крвног притиска и нивоа шећера ...
Pročitaj
МЕСАРИМА И ПРЕХРАМБЕНИМ ПРЕРАЂИВАЧИМА  СТИПЕНДИЈЕ И БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ
ПРЊАВОР, 13. ЈУНА   - У три средње школе у Прњавору у први разредшколске 2022./2023. године планиран је упис 272 ученика, а месар и прехрамбени прерађивач  су дефицитарна занимања за која ...
Pročitaj
ОИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 15.00 ЧАСОВА 30,57 ОДСТО
ПРЊАВОР, 2. ОКТОБРА /СРНА/ - Излазност бирача на општим изборима на подручју општине Прњавор до 15.00 часова је  30,57 одсто, односно гласало је  11.986 бирача, саопштено је Срни из ОИК-а.Највећу ...
Pročitaj
ЈОВАНА И КРИСТИНА СЕНИОРСКЕ ПРВАКИЊЕ
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПЕТ СТАМБЕНИХ
ОО ЦК : ЗА ГРАЂАНЕ БЕСПЛАТНО МЈЕРЕЊЕ ПРИТИСКА
МЕСАРИМА И ПРЕХРАМБЕНИМ ПРЕРАЂИВАЧИМА СТИПЕНДИЈЕ И БЕСПЛАТАН
ОИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 15.00 ЧАСОВА 30,57 ОДСТО
Show Buttons
Hide Buttons