ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ГРОБЉАНСКЕ КАПЕЛЕ

ПРЊАВОР, 5. ЈУНА   – Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем уз саслужење више свештеника и ђакона обавио је данас молитвени чин освећења темеља гробљанске капеле у новом гробљу у Прњавору.

Владика Јефрем  је у обраћању окупљеним вјерницима рекао да свако вријеме било добро или лоше чине људи, који требају чинити добра дјела.

„Ово су наша времена, зато не требамо чекати него сада радити шта умијемо и знамо и са надом гледати унапријед. Порука је јасна ово је наша земља, наши преци  су је крчили, обрадили, чували, одбранили и нама предали, а ми смо дужни да је унапређујемо“, поручио је владика.

Он каже да се осим за овоземаљску отаџбину сваки човјек својим чињењем треба борити и за небеску отаџбину, за вјечно Царство Божије.

„Знамо да цијенимо овоземаљски живот и сва добра која нам Господ даје у овом животу, али ипак знамо да кроз овај живот пролазимо као путници  да бисмо дошли до вјечног живота. Треба да се боримо и молимо да нам сваки дан буде користан, и нама и онима који ће доћи послије нас“ , рекао је владика.

Он се захвалио и куму темеља Милану Лебурићу, познатом привреднику из Прњавора,  на доприносу у изградњи овог вјерског објекта, а благослов упутио свим вјерницима.

„Нека Бог да здравље, слогу у кући, напредак  у мјесту гдје живите, да све буде срећно, напредно и благословено“ , поручио је владика Јефрем.

Архијерејски намјесник прњаворски Душко Дринић каже да ће наког данашњег освећења темеља и уз благослов добијен од владике Јефрема бити настављено са радовима на капели посвећеној Светом апостолу и јеванђелисти Марку .

„ Надамо се да ћемо до краја године храм са пратећим садржајем ставити под кров, а почетком наредне године наставити са радовима на уређењу. Ово је граду пријеко потребан објекат, дуго се о овоме прича, а сада су се створили услови да се храм и објекат гради“ , рекао је протојереј ставрофор Дринић.

Он је упутио ријечи захвалности суграђанима и општини Прњавор који су дали допринос у досадашњим радовима, куму темеља, а уједно позвао остале парохијане да се у складу са могућностима придруже акцији како би капела што прије била стављена у функцију.    /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ДАНАС КОМЕМОРАЦИЈА И САХРАНА НОВИНАРА НЕДЕЉКА САНЧАНИНА
ПРЊАВОР, 23. АПРИЛА  - У Прњавору ће данас бити сахрањен новинар и књижевник Недељко Санчанин, који је јуче преминуо након краће и тешке болести. Комеморација ће бити одржана у 14.00 часова ...
Pročitaj
ОПШТИНА ДАРОВАЛА  71 БЕБУ СА ПО 500 КМ
ПРЊАВОР, 8. ЈУЛА  -  Начелник општине Прњавор Дарко Томаш уприличио је данас пријем за 69 породица са подручја општине које су поднијеле захтјев за накнаду поводом рођења дјетета и за ...
Pročitaj
ПЛАСТЕНИЦИ ЗА ШЕСТ РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА
ПРЊАВОР, 15. АПРИЛА - Шесторици ратних војних инвалида са подручја општине Прњавор данас су уручени пластеници на трајно кориштење.Предсједник општинског Удружења РВИ Драган Врховац појаснио је да су средства за ...
Pročitaj
БАЊА КУЛАШИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА КОРИШТЕЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА
ПРЊАВОР, 13. ЈУЛА   - Извршни директор Бање Кулаши Далибор Дринић каже да је од почетка мјесеца до данас у овом здравствено– туристичком центру  искориштено 66 туристичких ваучера  у вриједности од ...
Pročitaj
ПРЕДСТАВЉЕНЕ МОНОГРАФИЈЕ О БАЊАЛУЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ И ВЈЕРСКИМ ОБЈЕКТИМА У БИХ
ПРЊАВОР, 17. ЈУНА /СРНА/ - У прњаворском Центру за културу представљене су монографије о 45 година постојања Универзитета Бањалука и вјерским објектима националних мањина у БиХ.Универзитет у Бањалуци је водећа ...
Pročitaj
ДАНАС КОМЕМОРАЦИЈА И САХРАНА НОВИНАРА НЕДЕЉКА САНЧАНИНА
ОПШТИНА ДАРОВАЛА 71 БЕБУ СА ПО 500
ПЛАСТЕНИЦИ ЗА ШЕСТ РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА
БАЊА КУЛАШИ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА КОРИШТЕЊЕ ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА
ПРЕДСТАВЉЕНЕ МОНОГРАФИЈЕ О БАЊАЛУЧКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ И ВЈЕРСКИМ ОБЈЕКТИМА
Show Buttons
Hide Buttons