ОСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ ГРОБЉАНСКЕ КАПЕЛЕ

ПРЊАВОР, 5. ЈУНА   – Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем уз саслужење више свештеника и ђакона обавио је данас молитвени чин освећења темеља гробљанске капеле у новом гробљу у Прњавору.

Владика Јефрем  је у обраћању окупљеним вјерницима рекао да свако вријеме било добро или лоше чине људи, који требају чинити добра дјела.

„Ово су наша времена, зато не требамо чекати него сада радити шта умијемо и знамо и са надом гледати унапријед. Порука је јасна ово је наша земља, наши преци  су је крчили, обрадили, чували, одбранили и нама предали, а ми смо дужни да је унапређујемо“, поручио је владика.

Он каже да се осим за овоземаљску отаџбину сваки човјек својим чињењем треба борити и за небеску отаџбину, за вјечно Царство Божије.

„Знамо да цијенимо овоземаљски живот и сва добра која нам Господ даје у овом животу, али ипак знамо да кроз овај живот пролазимо као путници  да бисмо дошли до вјечног живота. Треба да се боримо и молимо да нам сваки дан буде користан, и нама и онима који ће доћи послије нас“ , рекао је владика.

Он се захвалио и куму темеља Милану Лебурићу, познатом привреднику из Прњавора,  на доприносу у изградњи овог вјерског објекта, а благослов упутио свим вјерницима.

„Нека Бог да здравље, слогу у кући, напредак  у мјесту гдје живите, да све буде срећно, напредно и благословено“ , поручио је владика Јефрем.

Архијерејски намјесник прњаворски Душко Дринић каже да ће наког данашњег освећења темеља и уз благослов добијен од владике Јефрема бити настављено са радовима на капели посвећеној Светом апостолу и јеванђелисти Марку .

„ Надамо се да ћемо до краја године храм са пратећим садржајем ставити под кров, а почетком наредне године наставити са радовима на уређењу. Ово је граду пријеко потребан објекат, дуго се о овоме прича, а сада су се створили услови да се храм и објекат гради“ , рекао је протојереј ставрофор Дринић.

Он је упутио ријечи захвалности суграђанима и општини Прњавор који су дали допринос у досадашњим радовима, куму темеља, а уједно позвао остале парохијане да се у складу са могућностима придруже акцији како би капела што прије била стављена у функцију.    /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ЖАНА БУТУЛИЈА – С ЉУБАВЉУ ЖИВИМ УЧИТЕЉСКИ ПОЗИВ
Магистар разредне наставе Жана Бутулија прве учитељске дане провела је у подручној школи у Просјеку, општина Прњавор. Након једне деценије животни пут је доводи у бањалучку Основну школу „Георги Стојков ...
Pročitaj
ОО ЦК : ЗА ГРАЂАНЕ БЕСПЛАТНО МЈЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА У КРВИ
ПРЊАВОР, 12. МАЈА   - Општинска организација Црвеног крста /ОО ЦК/ Прњавор данас је на градском тргу поводом обиљежавања Недјеље Црвеног крста организовала бесплатно мјерење крвног притиска и нивоа шећера ...
Pročitaj
ВИКЕНД ПЈЕСНИКА И ФОЛКЛОРА
ПРЊАВОР, 12.ЈУНА   - Први пјеснички сусрети ‘’Пјеснички жубори – Грузијада 2022’’ , концерт у организацији Градског културно-умјетничког друштва /ГКУД/ „Пронија“ и етно вече чији је домаћин било Српско просвјетно и ...
Pročitaj
ДОЈАВЕ О БОМБАМА И У ШКОЛАМА У ПРЊАВОРУ
ПРЊАВОР, 1. ЈУНА /СРНА/ - На мејлове Оосновних школа “Никола Тесла” и “Бранко Ћопић”у Прњавору, Гимназије Прњавор и  Центра средњих школа /ЦСШ/ “ИВо Андрић” Прњавор стигле су дојаве о постављеним ...
Pročitaj
ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ДВА НОВА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА
ПРЊАВОР, 7. ЈУЛА  -  Дом здравља у Прњавору добио је два нова санитетска возила, чија је вриједност виша од 180.000 КМ.  Директор ове здравствене установе Бојан Суботић појаснио је да ...
Pročitaj
ЖАНА БУТУЛИЈА – С ЉУБАВЉУ ЖИВИМ УЧИТЕЉСКИ ПОЗИВ
ОО ЦК : ЗА ГРАЂАНЕ БЕСПЛАТНО МЈЕРЕЊЕ ПРИТИСКА
ВИКЕНД ПЈЕСНИКА И ФОЛКЛОРА
ДОЈАВЕ О БОМБАМА И У ШКОЛАМА У ПРЊАВОРУ
ДОМ ЗДРАВЉА ДОБИО ДВА НОВА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА
Show Buttons
Hide Buttons