НЕМА ПОСКУПЉЕЊА ВОДЕ

ПРЊАВОР, 20. АПРИЛА   – Нема поскупљења воде за потрошаче на подручју општине Прњавор, рекао је у изјави новинарима предсједник Скупштине општине Жељко Симић након данашње сједнице на којој се пред одборницима, између осталих, нашла и Одлука о давању сагласности на цијене услуга водоснабдијевања и одводње отпадних вода.

 Он је напоменуо да је усвојена нова методологија за одређивање цијене водних услуга којом је усклађена наплата одржавања мјерног мјеста-водомјера са пресудом Уставног суда БиХ.

 „Најважније је да се овим усклађивањем и новом методологијом цијена воде неће мијењати и она остаје на досадашњем нивоу“ , рекао је Симић.

 Одборници су данас дали подршку  Одлуци о субвенционисању трошкова пружања комуналних водних услуга социјално угроженим категоријама становника.

 У сарадњи са Центром за социјални рад и Фондом за дјечију заштиту одређено је 10 категорија корисника којима ће бити субвенционисано пет кубика питке воде и седам кубика питке воде корисницима који нису обухваћени услугом одводње отпадних вода.

Координатор пројекта општинског еколошког и економског развоја Зорица Сувајац рекла је у изјави новинарима да се према подацима Центра за социјални рад , Фонда за дјечију заштиту, општине Прњавор и предузећа „Водовод“ на списку за субвенцију налази укупно 312 корисника.

„ Општина Прњавор ће за ову намјену из буџета издвојити око 36.000 КМ  за текућу годину. Корисници који испуњавају право на субвенцију требају се јавити у Центар за социјални рад, поднијети захтјев и приложити потребну документацију“ , рекла је Сувајац.

Право на субвенцију трошкова комуналних водних услуга имају корисници права на новчану помоћ, породице којима је изречена мјера надзора над вршењем родитељског права  уколико су сви чланови домаћинства незапослени и немају других властитих прихода, породицама у којима је код једног или више дјеце стручна комисија за процјену потреба и усмјеравања дјеце и омладине са сметњама у развоју утврдила физичке,  менталне, чулне и комбиноване сметње и чија су оба родитеља незапослена и немају других властитих прихода, корисници права додатка на дјецу у породицама у којима су оба родитеља незапослена, хранитељске породице, породице са четворо и више дјеце, корисници личне инвалиднине, корисници права на статус родитеља – његоватеља, стара лица без примања и породичног старања и  корисници стамбених јединица  социјалног становања. 

Са дневног реда данашње сједнице повучена је информација  о раду у 2021. години регионалне депоније „ДЕП-ОТ”  Бања Лука у чијем основачком капиталу општина Прњавор има удио од 10 одсто.

Предсједник локалне Скупштине истиче да је илузорно расправљати о извјештају предузећа ако сједници не присуствује релевантан саговорник и представник који би дао адекватне одговоре.

„Док се представници ‘ДЕП – ОТ’ не појаве ми ту тачку нећемо разматрати, а у даљој комуникацији инсистираћемо да приликом усвајања тог документа буде лично присутан директор депоније Ново Грујић“ ,нагласио је Симић.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПЕТ СТАМБЕНИХ ОБЈЕКАТА
ПРЊАВОР, 21. АПРИЛА  - У Прњавору су  данас  потписани уговори са пет повратничких породица којима ће у току ове године у оквиру пројекта Саудијског фонда за развој по систему „кључ ...
Pročitaj
ОО ЦК : ЗА ГРАЂАНЕ БЕСПЛАТНО МЈЕРЕЊЕ ПРИТИСКА И ШЕЋЕРА У КРВИ
ПРЊАВОР, 12. МАЈА   - Општинска организација Црвеног крста /ОО ЦК/ Прњавор данас је на градском тргу поводом обиљежавања Недјеље Црвеног крста организовала бесплатно мјерење крвног притиска и нивоа шећера ...
Pročitaj
РЕГИОНАЛНИ САЈАМ 19. И 20. МАЈА УЗ УЧЕШЋЕ СТОТИЊАК ИЗЛАГАЧА
ПРЊАВОР, 16. МАЈА  -  У Прњавору ће се 19. и 20. маја одржати Регионални сajам приврeдe, пoљoприврeдe и туризмa на којем се очекује ушеће oкo 100 излaгaчa из свих зeмaљa ...
Pročitaj
ПЛАСТЕНИЦИ ЗА ШЕСТ РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА
ПРЊАВОР, 15. АПРИЛА - Шесторици ратних војних инвалида са подручја општине Прњавор данас су уручени пластеници на трајно кориштење.Предсједник општинског Удружења РВИ Драган Врховац појаснио је да су средства за ...
Pročitaj
НА СУТРАШЊЕМ ПРВЕНСТВУ СРПСКЕ НАСТУПИЋЕ ВИШЕ ОД 200 ТАКМИЧАРА
ПРЊАВОР, 13.МАЈА /СРНА/ - На 23. Теквондо првенству Републике Српске које ће се одржати сутра у Прњавору  наступиће више од 200 такмичара из 12 клубова Републике Српске, потврдио је у ...
Pročitaj
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПЕТ СТАМБЕНИХ
ОО ЦК : ЗА ГРАЂАНЕ БЕСПЛАТНО МЈЕРЕЊЕ ПРИТИСКА
РЕГИОНАЛНИ САЈАМ 19. И 20. МАЈА УЗ УЧЕШЋЕ
ПЛАСТЕНИЦИ ЗА ШЕСТ РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА
НА СУТРАШЊЕМ ПРВЕНСТВУ СРПСКЕ НАСТУПИЋЕ ВИШЕ ОД 200
Show Buttons
Hide Buttons