НЕМА ПОСКУПЉЕЊА ВОДЕ

ПРЊАВОР, 20. АПРИЛА   – Нема поскупљења воде за потрошаче на подручју општине Прњавор, рекао је у изјави новинарима предсједник Скупштине општине Жељко Симић након данашње сједнице на којој се пред одборницима, између осталих, нашла и Одлука о давању сагласности на цијене услуга водоснабдијевања и одводње отпадних вода.

 Он је напоменуо да је усвојена нова методологија за одређивање цијене водних услуга којом је усклађена наплата одржавања мјерног мјеста-водомјера са пресудом Уставног суда БиХ.

 „Најважније је да се овим усклађивањем и новом методологијом цијена воде неће мијењати и она остаје на досадашњем нивоу“ , рекао је Симић.

 Одборници су данас дали подршку  Одлуци о субвенционисању трошкова пружања комуналних водних услуга социјално угроженим категоријама становника.

 У сарадњи са Центром за социјални рад и Фондом за дјечију заштиту одређено је 10 категорија корисника којима ће бити субвенционисано пет кубика питке воде и седам кубика питке воде корисницима који нису обухваћени услугом одводње отпадних вода.

Координатор пројекта општинског еколошког и економског развоја Зорица Сувајац рекла је у изјави новинарима да се према подацима Центра за социјални рад , Фонда за дјечију заштиту, општине Прњавор и предузећа „Водовод“ на списку за субвенцију налази укупно 312 корисника.

„ Општина Прњавор ће за ову намјену из буџета издвојити око 36.000 КМ  за текућу годину. Корисници који испуњавају право на субвенцију требају се јавити у Центар за социјални рад, поднијети захтјев и приложити потребну документацију“ , рекла је Сувајац.

Право на субвенцију трошкова комуналних водних услуга имају корисници права на новчану помоћ, породице којима је изречена мјера надзора над вршењем родитељског права  уколико су сви чланови домаћинства незапослени и немају других властитих прихода, породицама у којима је код једног или више дјеце стручна комисија за процјену потреба и усмјеравања дјеце и омладине са сметњама у развоју утврдила физичке,  менталне, чулне и комбиноване сметње и чија су оба родитеља незапослена и немају других властитих прихода, корисници права додатка на дјецу у породицама у којима су оба родитеља незапослена, хранитељске породице, породице са четворо и више дјеце, корисници личне инвалиднине, корисници права на статус родитеља – његоватеља, стара лица без примања и породичног старања и  корисници стамбених јединица  социјалног становања. 

Са дневног реда данашње сједнице повучена је информација  о раду у 2021. години регионалне депоније „ДЕП-ОТ”  Бања Лука у чијем основачком капиталу општина Прњавор има удио од 10 одсто.

Предсједник локалне Скупштине истиче да је илузорно расправљати о извјештају предузећа ако сједници не присуствује релевантан саговорник и представник који би дао адекватне одговоре.

„Док се представници ‘ДЕП – ОТ’ не појаве ми ту тачку нећемо разматрати, а у даљој комуникацији инсистираћемо да приликом усвајања тог документа буде лично присутан директор депоније Ново Грујић“ ,нагласио је Симић.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ЗА ВИКЕНД МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР “ВИВИА 3 НА 3”
ПРЊАВОР, 13. ЈУЛА  - Међународни кошаркашки турнир "ВИВИА 3 на 3" у Прњавору ће се играти 16. и 17. јула, а побједник ће, како је потврдила Међународна кошаркашка федерација ФИБА ...
Pročitaj
ПРИРЕДБЕ  ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЧИЋИМА
ПРЊАВОР, 8. ЈУНА /СРНА/ - Ученици првих разреда двије градске основне школе,  „Бранко Ћопић“ и „Никола Тесла“ ,  извели су данас пригодане приредбе добродошлице ученицима који од септембра по први ...
Pročitaj
ОИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 11. 00 ЧАСОВА  12,61 ОДСТО
ПРЊАВОР, 2. ОКТОБРА /СРНА/ - На подручју општине Прњавор до 11.00 часова гласало је  4.943  бирача  или  12,61  одсто од 39. 207 колико их је регистровано на општим изборима, потврђено ...
Pročitaj
ДО 20 . ЈУНА ПРИЈАВЕ ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ
ПРЊАВОР, 4. ЈУНА   - Општина Прњавор и ове године организује избор најуређенијег дворишта, а право учешћа имају сва правна и физичка лица са подручја ове локалне заједнице.Такмичење је организовано у ...
Pročitaj
САХРАЊЕН НОВИНАР НЕДЕЉКО САНЧАНИН
ПРЊАВОР, 23. АПРИЛА    -   На новом градском гробљу у Прњавору данас је сахрањен новинар и књижевник Недељко Санчанин. Сахрани је претходила комеморација у Центру за културу којој су осим  чланова ...
Pročitaj
ЗА ВИКЕНД МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР “ВИВИА 3 НА 3”
ПРИРЕДБЕ ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЧИЋИМА
ОИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 11. 00 ЧАСОВА 12,61
ДО 20 . ЈУНА ПРИЈАВЕ ЗА НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ДВОРИШТЕ
САХРАЊЕН НОВИНАР НЕДЕЉКО САНЧАНИН
Show Buttons
Hide Buttons