НЕМА ПОСКУПЉЕЊА ВОДЕ

ПРЊАВОР, 20. АПРИЛА   – Нема поскупљења воде за потрошаче на подручју општине Прњавор, рекао је у изјави новинарима предсједник Скупштине општине Жељко Симић након данашње сједнице на којој се пред одборницима, између осталих, нашла и Одлука о давању сагласности на цијене услуга водоснабдијевања и одводње отпадних вода.

 Он је напоменуо да је усвојена нова методологија за одређивање цијене водних услуга којом је усклађена наплата одржавања мјерног мјеста-водомјера са пресудом Уставног суда БиХ.

 „Најважније је да се овим усклађивањем и новом методологијом цијена воде неће мијењати и она остаје на досадашњем нивоу“ , рекао је Симић.

 Одборници су данас дали подршку  Одлуци о субвенционисању трошкова пружања комуналних водних услуга социјално угроженим категоријама становника.

 У сарадњи са Центром за социјални рад и Фондом за дјечију заштиту одређено је 10 категорија корисника којима ће бити субвенционисано пет кубика питке воде и седам кубика питке воде корисницима који нису обухваћени услугом одводње отпадних вода.

Координатор пројекта општинског еколошког и економског развоја Зорица Сувајац рекла је у изјави новинарима да се према подацима Центра за социјални рад , Фонда за дјечију заштиту, општине Прњавор и предузећа „Водовод“ на списку за субвенцију налази укупно 312 корисника.

„ Општина Прњавор ће за ову намјену из буџета издвојити око 36.000 КМ  за текућу годину. Корисници који испуњавају право на субвенцију требају се јавити у Центар за социјални рад, поднијети захтјев и приложити потребну документацију“ , рекла је Сувајац.

Право на субвенцију трошкова комуналних водних услуга имају корисници права на новчану помоћ, породице којима је изречена мјера надзора над вршењем родитељског права  уколико су сви чланови домаћинства незапослени и немају других властитих прихода, породицама у којима је код једног или више дјеце стручна комисија за процјену потреба и усмјеравања дјеце и омладине са сметњама у развоју утврдила физичке,  менталне, чулне и комбиноване сметње и чија су оба родитеља незапослена и немају других властитих прихода, корисници права додатка на дјецу у породицама у којима су оба родитеља незапослена, хранитељске породице, породице са четворо и више дјеце, корисници личне инвалиднине, корисници права на статус родитеља – његоватеља, стара лица без примања и породичног старања и  корисници стамбених јединица  социјалног становања. 

Са дневног реда данашње сједнице повучена је информација  о раду у 2021. години регионалне депоније „ДЕП-ОТ”  Бања Лука у чијем основачком капиталу општина Прњавор има удио од 10 одсто.

Предсједник локалне Скупштине истиче да је илузорно расправљати о извјештају предузећа ако сједници не присуствује релевантан саговорник и представник који би дао адекватне одговоре.

„Док се представници ‘ДЕП – ОТ’ не појаве ми ту тачку нећемо разматрати, а у даљој комуникацији инсистираћемо да приликом усвајања тог документа буде лично присутан директор депоније Ново Грујић“ ,нагласио је Симић.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ДЕСЕТОРО ТЕКВОНДОИСТА ИЗ СРПСКЕ  ОД СУТРА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ
ПРЊАВОР, 25. АПРИЛА /СРНА/ - Десеторо теквондо бораца из Републике Српске учествоваће у саставу репрезентације БиХ на Европском теквондо првенству за јуниоре и сениоре које сутра почиње  у Поречу.Како је ...
Pročitaj
УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИЛИ 14 ПОСЛОВНИХ  ИДЕЈА НА САЈМУ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ВЈЕЖБУ
ПРЊАВОР, 29. АПРИЛА   - Ученици Центра средњих школа „Иво Андрић“ Прњавор на данашњем Сајму предузећа за вјежбу у овој школи представили су се са 14 пословних идеја о оснивању и ...
Pročitaj
ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА
ПРЊАВОР, 04. ЈУЛА   - Општински одбор СУБНОР-а Прњавор данас је полагањем вијенаца код спомен-бисти народних хероја, споменика јунацима града и код спомен-обиљежја погинулим борцима НОР-а и жртвама фашистичког  терора обиљежио 4. ...
Pročitaj
ОИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 15.00 ЧАСОВА 30,57 ОДСТО
ПРЊАВОР, 2. ОКТОБРА /СРНА/ - Излазност бирача на општим изборима на подручју општине Прњавор до 15.00 часова је  30,57 одсто, односно гласало је  11.986 бирача, саопштено је Срни из ОИК-а.Највећу ...
Pročitaj
ЗА ДЕВЕТ ПРОЈЕКАТА МЛАДИХ 24.000 КМ
ПРЊАВОР, 15. АПРИЛА  - Омладинска банка Прњавор уз финансијску подршку Фондације „Мозаик“ и Општине Прњавор ове године подржаће девет пројеката младих  у укупној вриједности 24.000 КМ.Директор програма Омладинске банке Фондације ...
Pročitaj
ДЕСЕТОРО ТЕКВОНДОИСТА ИЗ СРПСКЕ ОД СУТРА НА
УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИЛИ 14 ПОСЛОВНИХ ИДЕЈА НА САЈМУ
ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА
ОИК: ИЗЛАЗНОСТ ДО 15.00 ЧАСОВА 30,57 ОДСТО
ЗА ДЕВЕТ ПРОЈЕКАТА МЛАДИХ 24.000 КМ
Show Buttons
Hide Buttons