ЦСШ: МАРИНА ПЕТРОВИЋ И ЈАСМИНА ХАЛИЛИЋ УЧЕНИЦЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

ПРЊАВОР, 15.ЈУНА   – Центар средњих школа /ЦСШ/ „Иво Андрић“ Прњавор уприличио је данас у Дому културе  свечану подјелу диплома за 185 матураната, а проглашени су и ученици генерације трећег и четвртог степена.

 Прехрамбени прерађивач Марина Петровић проглашена је за ученика генерације трећег степена. Она је рекла да је за школу вежу лијепе успомене и да није било тешко постићи одличан успјех, али и да не планира даље школовање јер се нада даће брзо пронаћи запослење с обзиром да је завршила једно од звања која су означена као дефицитарна у Републици Српској.

Јасмина Халилић једини „вуковац“ међу матурантима и ученик генерације за четврти степен која је стекла звање економског техничара захвалила се професорима што су препознали и вредновали њен труд и рад, као и на подстицају за учење, пренесеном знању и информацијама.

Директор школе Сузана Шврака каже да је ова образовна установа изњедрила још једну изузетну генерацију младих људи са широким спектром знања и напоменула да је њих 17 због изванредних резултата било ослобођено полагања завршног матурског испита.

Она је рекла да увелико трају припреме за наредну школску годину и да су у протекла два дана у првом року за ученике који су на крају основне школе остварили 60 и више бодова уписали 18 ученика.

„Највеће интересовање је за смјер царински техничар на који смо већ уписали десет ученика.Традиционално прилив већег броја ученика очекујемо тек у другом уписном термину од 20. до 22. јуна“ , појаснила је Шврака.

Уручењу диплома присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је матурантима сугерисао да у што већем броју наставе даље школовање и усавршавање јер се тиме истовремено повећавају капацитети и ресурси локалне заједнице.

„Данас је велики проблем недостатак радника због чега сам сигуран да ће већина њих успјети одмах пронаћи посао на подручју локалне заједнице“ , рекао је Томаш и указао да је сада теже пронаћи доброг радника који већ негдје не ради него добар посао.

Томаш је говорећи о дефицитарним занимањима, међу којима су месар и прехрамбени прерађивач који су заступљени у ЦСШ „Иво Андрић“ , истакао да се можда стиче први утисак да нису довољно интересантни и привлачни, али да су то занимања која сутра гарантују сигуран посао.

Он каже и да је важно уписну политику школе усмјеравати према потребама и захтјевима тржишта. 

Најновија генерација ЦСШ „Иво Андрић“ Прњавор има 23 економска техничара, 12 пословно -правних техничара, 17 трговачких техничара, 21 техничара рачунарства, 14пољопривредних техничара, 18 машинских техничара за компјутерско конструисање, 8 ауто – електричара, 10 електричара, 15 ауто – механичара, 9 бравара, 10 обрађивача метала резањем, 10 варилаца и 20 прехрамбених прерађивача.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
БЕЗ СТРУЈЕ ОКО 3.500 ПОТРОШАЧА
ПРЊАВОР, 8. ЈУНА   - Синоћње невријеме које је захватило општину Прњавор оштетило је три средњенапонска вода због чега је око 3.500 потрошача тренутно без електричне енергије, потврђено је  јутрос ...
Pročitaj
ОДРЖАН ДЈЕЧИЈИ МАСКЕНБАЛ
ПРЊАВОР, 26. ЈУНА   - У Прњавору је у организацији Драмске сцене Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/  „Просвјета“ одржан маскенбал за дјецу.Малишани из свих прњаворских вртића и ученици појединих одјељења ...
Pročitaj
ДОЈАВЕ О БОМБАМА И У ШКОЛАМА У ПРЊАВОРУ
ПРЊАВОР, 1. ЈУНА /СРНА/ - На мејлове Оосновних школа “Никола Тесла” и “Бранко Ћопић”у Прњавору, Гимназије Прњавор и  Центра средњих школа /ЦСШ/ “ИВо Андрић” Прњавор стигле су дојаве о постављеним ...
Pročitaj
ПРИРЕДБЕ  ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЧИЋИМА
ПРЊАВОР, 8. ЈУНА /СРНА/ - Ученици првих разреда двије градске основне школе,  „Бранко Ћопић“ и „Никола Тесла“ ,  извели су данас пригодане приредбе добродошлице ученицима који од септембра по први ...
Pročitaj
ПОБЈЕДА ЕКИПЕ ИЗ ПРЊАВОРА
ПРЊАВОР, 14. МАЈА   - Теквондо клуб /ТК/ „Прњавор“ освојио је прво мјесто на Теквондо првенству Републике Српске, чији је данас био домаћин.Друго мјесто припало је ТК „Фалкон“  Бијељина,  а треће ...
Pročitaj
БЕЗ СТРУЈЕ ОКО 3.500 ПОТРОШАЧА
ОДРЖАН ДЈЕЧИЈИ МАСКЕНБАЛ
ДОЈАВЕ О БОМБАМА И У ШКОЛАМА У ПРЊАВОРУ
ПРИРЕДБЕ ДОБРОДОШЛИЦЕ ПРВАЧИЋИМА
ПОБЈЕДА ЕКИПЕ ИЗ ПРЊАВОРА
Show Buttons
Hide Buttons