ЦСШ: МАРИНА ПЕТРОВИЋ И ЈАСМИНА ХАЛИЛИЋ УЧЕНИЦЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

ПРЊАВОР, 15.ЈУНА   – Центар средњих школа /ЦСШ/ „Иво Андрић“ Прњавор уприличио је данас у Дому културе  свечану подјелу диплома за 185 матураната, а проглашени су и ученици генерације трећег и четвртог степена.

 Прехрамбени прерађивач Марина Петровић проглашена је за ученика генерације трећег степена. Она је рекла да је за школу вежу лијепе успомене и да није било тешко постићи одличан успјех, али и да не планира даље школовање јер се нада даће брзо пронаћи запослење с обзиром да је завршила једно од звања која су означена као дефицитарна у Републици Српској.

Јасмина Халилић једини „вуковац“ међу матурантима и ученик генерације за четврти степен која је стекла звање економског техничара захвалила се професорима што су препознали и вредновали њен труд и рад, као и на подстицају за учење, пренесеном знању и информацијама.

Директор школе Сузана Шврака каже да је ова образовна установа изњедрила још једну изузетну генерацију младих људи са широким спектром знања и напоменула да је њих 17 због изванредних резултата било ослобођено полагања завршног матурског испита.

Она је рекла да увелико трају припреме за наредну школску годину и да су у протекла два дана у првом року за ученике који су на крају основне школе остварили 60 и више бодова уписали 18 ученика.

„Највеће интересовање је за смјер царински техничар на који смо већ уписали десет ученика.Традиционално прилив већег броја ученика очекујемо тек у другом уписном термину од 20. до 22. јуна“ , појаснила је Шврака.

Уручењу диплома присуствовао је и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који је матурантима сугерисао да у што већем броју наставе даље школовање и усавршавање јер се тиме истовремено повећавају капацитети и ресурси локалне заједнице.

„Данас је велики проблем недостатак радника због чега сам сигуран да ће већина њих успјети одмах пронаћи посао на подручју локалне заједнице“ , рекао је Томаш и указао да је сада теже пронаћи доброг радника који већ негдје не ради него добар посао.

Томаш је говорећи о дефицитарним занимањима, међу којима су месар и прехрамбени прерађивач који су заступљени у ЦСШ „Иво Андрић“ , истакао да се можда стиче први утисак да нису довољно интересантни и привлачни, али да су то занимања која сутра гарантују сигуран посао.

Он каже и да је важно уписну политику школе усмјеравати према потребама и захтјевима тржишта. 

Најновија генерација ЦСШ „Иво Андрић“ Прњавор има 23 економска техничара, 12 пословно -правних техничара, 17 трговачких техничара, 21 техничара рачунарства, 14пољопривредних техничара, 18 машинских техничара за компјутерско конструисање, 8 ауто – електричара, 10 електричара, 15 ауто – механичара, 9 бравара, 10 обрађивача метала резањем, 10 варилаца и 20 прехрамбених прерађивача.  /крај/тс/фото

 
PROČITAJTE JOŠ
ПОБЈЕДА ЕКИПЕ ИЗ ПРЊАВОРА
ПРЊАВОР, 14. МАЈА   - Теквондо клуб /ТК/ „Прњавор“ освојио је прво мјесто на Теквондо првенству Републике Српске, чији је данас био домаћин.Друго мјесто припало је ТК „Фалкон“  Бијељина,  а треће ...
Pročitaj
ОИК: БИРАЛИШТА ЗАТВОРЕНА, ИЗЛАЗНОСТ  41, 59  ОДСТО
ПРЊАВОР, 2. ОКТОБРА /СРНА/  - Излазност на општим изборима на подручју општине Прњавор је 41,59 одсто или 16.307 бирача од  регистрованих 39. 207,  потврђено је Срни из Општинске изборне комисије ...
Pročitaj
ПРЊАВОР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ПАРК, ШТРПЦИ ВОДОВОД
ПРЊАВОР, 5. ЈУЛА  -  У Прњавору је данас потписан уговор о изградњи новог градског парка у Улици Вељка Миланковића и пројекта водоснабдјевања у Штрпцима.Уговор су потписали начелник општине Прњавор Дарко Томаш ...
Pročitaj
ТЕКВОНДО: БХ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТРЕНИНГУ У ПРЊАВОРУ
ПРЊАВОР, 16. АПРИЛА   -  Теквондо савез Републике Српске /ТС РС/ домаћин је завршних припрема бх репрезентације за предстојеће Европско првенство, а данашњи тренинг одржан је у Спортској дворани  у ...
Pročitaj
ГИМНАЗИЈА – МАТУРАНТИМА 46. ГЕНЕРАЦИЈЕ УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ
ПРЊАВОР, 10. ЈУНА   - Уручењем диплома за 52 матуранта  прњаворска Гимназија данас је испратила 46. генерацију ученика.Директор Гимназије Дајана Остојић каже да су поносни на чињеницу да испраћају још једну ...
Pročitaj
ПОБЈЕДА ЕКИПЕ ИЗ ПРЊАВОРА
ОИК: БИРАЛИШТА ЗАТВОРЕНА, ИЗЛАЗНОСТ 41, 59
ПРЊАВОР ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДАН ПАРК, ШТРПЦИ ВОДОВОД
ТЕКВОНДО: БХ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТРЕНИНГУ У ПРЊАВОРУ
ГИМНАЗИЈА – МАТУРАНТИМА 46. ГЕНЕРАЦИЈЕ УРУЧЕНЕ ДИПЛОМЕ
Show Buttons
Hide Buttons